tisdag 24 september 2013

Green Team skriver om örthårfärger i tidningen Camino

För ett tag sedan bildade jag och två härliga kvinnor ett s k "Green Team". Green Team består av:

· Cajsa Jackson som är ekologisk maskör.
· Emma Hagström som är ekologisk makeupartist.
· Jag (Dorte) som driver Simplypure.se

I ett tidigare nummer av magasinet Camino recenserade vi ekologiska hudprodukter för barn. I numret som kom ut i dag skriver vi om örthårfärger då vi anser att det är väldigt viktigt att fler byter från hälsovådliga kemiska hårfärger till ett bättre alternativ. Nedan ser ni hur det blev. (Jag vet att det är lite svårt att läsa - ni får köpa tidningen ;-))


tisdag 10 september 2013

Jordens Mat på Gunnebo slott


I helgen löpte det årligt återkommande ”Jordens mat” av stapeln i vackra Gunnebo. För den som inte är insatt kan jag berätta att marknaden primärt fokuserar på ekologiska matvaror men även har ekologiska kläder och annat smått och gott . Först visar jag exempel på vad som fanns och sedan lite bilder på de vackra omgivningarna.


Hos Miljöklon hittar man primärt ekologiska kläder – kolla bl a på dessa Converse ”look alikes” helt i ekologiska material och till specialpriset 500 kr. Min make fyndade dessutom härliga strumpor till 30 kr paret. Då kan man inte gnälla på att eko = dyrt.


Här ser ni Hanna på Nature kids som visar upp en fin klänning för en kund. Nature kids bytte ägare för ett tag sedan men har drivits vidare i samma anda och med samma fina sortiment.


Hedenborgs har specialiserat sig i hemkörning av ekologisk mat mm. Man beställer på nätet eller via telefon och kan få hemleverans om man bor i Göteborg med omnejd. Åsa som driver företaget visade mig bl a dessa små fina paket med smaksatt lakrits som t o m mina kräsna barn uppskattade. Kanske något att ta in i butiken? När jag berättade att jag har en blogg var Åsa snäll och skickade med en krydda som hon absolut tyckte att jag bör testa. Jag återkommer med inlägg om denna senare.


Sakeus fanns också på plats och sålde bl a de otroligt fina eguale chokladkakorna. Jag har alltid varit kär i designen - visst är de fina! Just denna dag sålde de fyra chokladkakor för 100kr.

Vissa företag som mest satsar på köttprodukter fanns också på plats – t ex Gröna gårdar och ett företag som gör otroligt läckra (och dyra) korvar på viltkött.

Årstiderna hade sett specialerbjudan med 20 % rabatt på första kasse man beställer. De har väldigt flexibla prenumerationer så man slipper produkter man inte vill ha.
Dessa fina lammskinn ville mina barn väldigt gärna lägga vantarna på!