onsdag 30 april 2014

Whamisa


För ett bra tag sedan fick jag tillskickat tre prover på ansiktsmasker från Korea. Jag har länge velat prova dem men har inte kunnat pga ett extremt kraftigt och ihållande eksem. Min hud är inte bara torr utan flagnar extremt och jag är rädd att få helt slut på B-vitamin så mycket som jag ”ömsar skinn” .
Det står tydligt på förpackningen att man inte ska ha masken om man har eksem eller dermatitis. Dock tänkte jag att det knappast kan bli sämre så jag valde att testa masken jag tror jag tål bäst. Den heter “Organic Seed & Rice Fermented Hydrogel Facial Mask with lactobacillus (lifting/anti-wrinkle-soothing)”. Masken är en sorts gelatin (formad efter ansiktet) som ligger i en geléaktig vätska. Den innehåller extrakt från fermenterade växter – både frukter och grönsaker – alltså en sorts kimchi för ansiktet!  Jag antar att fermenteringen leder till produktion av mjölksyra och att det är denna som ger en del av effekten. För komplett innehåll se nedan.
Det står en instruktion på baksidan av förpackningen som dock behöver omformuleras en aning: ”rengör ansiktet och ta av toppskiktet” - kanske lite väl dramatisk åtgärd ;-).  När jag öppnade förpackningen möttes jag av en tydlig doft av bergamott? I alla fall samma doft som ”Kölnerwasser 4711”. Det var lite krångligt att få på masken då den var väldigt hal. Den består av två delar – en för panna, näsa och kinder och en för underansiktet. Det har gjorts hål för ögon och mun. Masken kändes både kylande och sved lite men det var helt ok. Jag tog bort masken efter ca 30 minuter och klappade in resterande gel (från förpackningen) i huden. Jag var ganska förvånad över att den inte irriterade min hud det minsta – tvärtom kändes det bra men med en lite stel känsla då gelen sitter kvar på huden. Eftersom pH-värdet i huden kan vara ganska rubbat när man har eksem kan det mycket väl tänkas att masken är bra då mjölksyran hjälper till att återställa pH. Det står att man ska använda masken 2-3 gånger per vecka i 4 veckor för bästa resultat. Jag kan naturligtvis bara uttala mig om resultatet efter en användning. Skulle jag då testa igen? Absolut! Om jag skulle önska mig något vore det att det inte var tillsatt doft (för säkerhets skuld) och kanske att man kunde köpa ett kit för en månads behandling. Masken kostar 49 kr stk och jag funderar på att ta in den.


 På bilden ses masken på huden – rodnaden i huden beror på mitt eksem, inte på masken – visst är det lite likt Hannibal Lecter?  Det går inte att le med masken på. Redan efter 20 minuter verkar min hud ha absorberat all fukt.


Innehåll: Purified water, Organic Hordeum Vulgare Seed Extract, Organic Glycin Soja Seed Extract, Ceratonia Sílíqua Gum, Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract,Lactobacillus/Organic Rice Ferment Filtrate, Scutellaria Baicalensis (Skullcap) Root Extract, Paeonia Duf'fricosa (Peony) Root Extract,  Glycyrrhiza Glabra(Licorice) Root Extract, Organic Vigna Radiata Seed Extract (fermented), Organic Glycin Soja Seed Extract (fermented), Organic Phaseolus Angularis Seed Extract (fermented), Organic Alium Cepa (onion) Bulp Extract, Organic Hordeum Bulgare Seed Extract (fermented), Organic Coix Lacryma-Jobi Ma-yuen Seed Extract, Adenosine,  Lavendula Augustifolia Oil, Aniba Rosaeodora(Rosewood) Wood Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Rosmarinus Officialis (Rosemary) Leaf Oil.

1 kommentar: