söndag 27 januari 2013

Hudvård från Nvey eco


Som vissa av er kanske vet är jag stor fan av oljor till hud-, hår- och kroppsvård. Jag har ju dock ganska mycket eksem och min extremt torra hud (i ansiktet) kräver en del fukt. Problemet är inte att få fukt på/i huden utan att få fukten att stanna där. Här kan det därför ibland vara bra med produkter som är designade för just detta.
För en dryg vecka sedan fick jag hem de ganska nya hudvårdsprodukterna från Nvey eco. Den svenska importören Turkos har haft ganska stort inflytande på utformningen då de har varit med att testa produkterna under utvecklingsfasen. Gabriela på Turkos som är ekologisk hudterapeut har säkert bidragit till att produkterna blivit så bra.
Dels finns det produkter för alla då produkterna är indelade i 6 linjer (5 finns i Sverige) och dels utmärker sig produkterna vid att fokus ligger på att stödja hudens egen förmåga till självläkning – med filosofin att det alltid är bättre att förebygga och vårda än att behöva ta till drastiska behandlingar. Varje enskild ingrediens är utvald för att bidra till produktens nytta för huden samt optimal användarvänlighet. Målet har varit att hålla innehållslistan så kort som möjligt med enbart certifierade ekologiska råvaror.
Nvey eco har utvecklat ett system för att få bästa möjliga effekt av hudvården. Systemet heter Ecological Optimal Bioavailability® (EOB) och är baserad på vegetabiliska liposomer*.
Nvey´s olika serier är
  • DELICAT för känslig hud
  • RICHE för torr hud
  • PURETÉ för fet hud
  • INTENSIF för åldrande hud
  • FORTE för normal till torr hud

Inom varje linje finns en moisturiser, en cleanser och en mist för den dagliga hudvården. För en djupare behandling finns dessutom ett concentrate/serum och en mask. Forte-serien - som passar de flesta - innehåller, förutom en dagkräm/moisturiser, en nattkräm, en ögonkräm, en exfolierande rengöringskräm och en makeupbortagare. Nvey Eco är eko-certifierad av både NATRUE (EU) och NSF (USA).

Min besvärliga hud gillar både Riche-serien och Delicat-serien, och jag tror mycket väl att Vital DelicatConcentrate kan bli min nya bästa vän :-). Jag har dock just fått hem hudvården och ser fram emot att bekanta mig med alla produkterna.

* Ordet liposomer kommer från grekiska lipos (fett) och soma (kropp). Det är syntetiskt framställda mikroskopiska kulor/ringar med en yttre, helt stängd dubbel lipidmembran som består av fosforlipider och med ett vattenfyllt centrum. Liposomer har ingen egen biologisk aktivitet men kan t ex i krämer fungera som transportörer av inkapslade aktiva ämnen som annars inte skulle kunna ta sig in genom huden. Liposomer kan vara med till att förlänga hållbarheten av de aktiva ämnena de bär på. Liposomer används i medicin till ”targeted drug delivery " alltså att transportera medicinen dit den behövs (vilket minskar biverkningarna av t ex cancermedicin) men utvecklingspotentialen är stor och vi kommer nog att se fler användningsområden i framtiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar